Onderlinge Club Competitie 2015/2016

Onderlinge Club Competitie (OCC) 2015/2016

Wat is de OCC?

OCC staat voor Onderlinge Club Competitie en is een onderlinge wedstrijd voor alle leden van RV Pampus over 2 km.
De wedstrijd is altijd op de eerste zondag van de maand, vanaf oktober t/m juni.

Bij de OCC-wedstrijden draait het om gezelligheid, ervaring op doen met wedstrijdroeien, een maandelijkse uitdaging en spannende wedstrijden.

Iedere wedstrijd opnieuw kun je mee doen voor de eer van dagwinnaar, maar iedere wedstrijd opnieuw zijn er ook punten voor het Gouden Riem-klassement te verdienen. Als je 5x mee doet, kom je op de klassementslijst waar je 5 beste resultaten meetellen. Extra deelname wordt ook beloond!

Programma OCC

Het programma van de OCC is als volgt:

10.00-10.30 uur      inschrijving (vooraf via lijst prikbord of ter plekke bij organisatie)

10.55 uur               alle deelnemende boten aanwezig bij voorstart OCC, Hoge Vaart

11.00 uur              start OCC, Hoge Vaart

11.30 uur               prijsuitreiking met een overheerlijke taart voor de dagwinnaar(s)

12.00 uur               OCC einde

 

Inschrijving OCC : zelf je startnummer kiezen
De methode van inschrijven is gewijzigd. Voortaan kun je zelf bepalen welk startnummer je hebt. De organisatie zorgt voor een inschrijflijst op het prikbord, uiterlijk 2 weken voor de wedstrijd. Daarop kun je op nummer inschrijven en zelf bepalen welk startnummer je wilt en dus mede de startvolgorde bepalen.

De OCC-organisatie is vanaf 10.00 uur op de wedstrijddag aanwezig. Je kunt tot uiterlijk 10.30 uur inschrijven via de lijst of direct bij de organisatie.

Roeiers die voorafgaand aan de OCC-wedstrijd nog willen trainen kunnen hun rugnummers (2 stuks!) van tevoren meenemen, op basis van het zelfgekozen startnummer.

Hulp bij organisatie van de wedstrijd ‘langs de kant’
Zonder hulp langs de kant tijdens de wedstrijd, kunnen wij geen OCC-wedstrijd organiseren. Om niet altijd een beroep te hoeven doen op dezelfde bereidwillige helpende handen, gaan we een beroep doen op de deelnemers. Als iedere ploeg 1-2x per seizoen zijn hulp aanbiedt kunnen we deze wedstrijden blijven organiseren. We maken het jullie extra gemakkelijk, door na afloop van iedere wedstrijd ahv. loting te bepalen welke ploeg voor de eerstvolgende OCC-wedstrijd 1-2 roeiers beschikbaar stelt die de organisatie langs de kant helpt bij start en finish.

Afschrijven boot
Ook bij deelname aan de OCC is het uiteraard de bedoeling dat de te gebruiken boot zelf door de roeier(s) wordt afgeschreven in het EAB. Er is een speciale ‘OCC’ code in het systeem beschikbaar om OCC-deelname aan te geven.

Laatste wedstrijd: organisatie heeft het voor het zeggen!
Tijdens de laatste wedstrijd van de competitie, bepaalt de organisatie de opzet van de wedstrijd: welke boten mogen starten en wie roeit in welke boot. Meer informatie volgt tzt.

Klassement “Gouden Riem” en Bootrecords
Uiteraard werken we ook dit jaar weer met hét OCC klassement  - doe minimaal 5x mee en je dingt mee naar naamsvereeuwiging op de Gouden Riem!
Ook de bootrecords komen dit seizoen terug. Iedere wedstrijd opnieuw kun je de reeds gevaren recordtijden proberen te verbeteren. De lijst met botenrecords die je vanaf de 1e OCC-wedstrijd kunt gaan verbeteren, vind je op de OCC-website.

Aanpassing factoren
Na evaluatie hebben we de gehanteerde factoren op een aantal punten bijgesteld.

Klassement “Gouden Riem” en Bootrecords
Uiteraard werken we ook dit jaar weer met hét OCC klassement  - doe minimaal 5x mee en je dingt mee naar naamsvereeuwiging op de Gouden Riem!
Ook de bootrecords komen dit seizoen terug. Iedere wedstrijd opnieuw kun je de reeds gevaren recordtijden proberen te verbeteren.

Pampus Bootrecords (complete lijst, bijgewerkt 6-6-2016) en een Overzicht laatste records (bijgewerkt 6-6-2016)


Reglement

De drie belangrijkste 'regels' mbt. deelname en het OCC-klassement op een rijtje:

  • minimumleeftijd om mee te doen is 14 jaar;
  • de wedstrijden gaan altijd door (bij slecht weer organiseren we een alternatief waarvan de resultaten weer meetellen voor het klassement);
  • doe minimaal 5x mee en je dingt mee naar naamsvereeuwiging op de Gouden Riem!

Het volledige reglement vind je hier
Omdat leeftijden, gebruikte boten en geslacht onderling verschillen, werken we met handicaps. Zie de link voor de boothandicap (aangepast mei 2016) en de leeftijdshandicaps.

 

Data seizoen 2015-2016

Hieronder vind je de data voor de gehele competitie dus zet ze alvast in je agenda!
Als je op een datum klikt, vind je de uitslag van die wedstrijd. 

Alternatieve uitslag 2015-2016

Willem Hage heeft naar aanleiding van de oproep van de OCC-commissie om mee te denken over de factoren en berekeningen, een alternatief systeem bedacht voor het berekenen van de wedstrijduitslag. Tijdens het huidige seizoen 2014/2015 zal dit systeem op de achtergrond meedraaien tijdens de OCC-competitie, na afloop van de wedstrijd worden de gevaren tijden gebruikt om een alternatieve uitslag te berekenen. Op de OCC-site publiceren we hier de alternatieve uitslagen ter vergelijking en discussie, en om meer ervaring op te doen met een alternatief systeem zodat we voor de volgende serie wedstrijden een goede keuze kunnen maken voor het vervolg.

Alternatieve uitslagen - wedstrijden 1 t.m 9

Gouden Riem-klassement

Het klassement wordt na 5 wedstrijden opgemaakt. Zodra er een wedstrijd is geweest vind je hier vind je een overzicht van alle deelnemers met daarbij de behaalde punten in de gevaren wedstrijden.

 

Mensen gezocht 'langs de kant'

We kunnen iedere wedstrijd opnieuw rekenen op de hulp van enthousiaste vrijwilligers langs de kant, die ons meehelpen om de wedstrijden mogelijk te maken. Want zonder starters, finishers en iemand die de tijdwaarneming vanachter de pc regelt, is er geen wedstrijd!

Maar, we kunnen altijd nieuwe mensen gebruiken die ons af en toe een uurtje op de wedstrijddag helpen. Dus, mocht je niet (altijd) mee willen roeien maar wel af en toe tijd en zin hebben op de zondagen dat de OCC georganiseerd wordt om ons te helpen langs de kant (of vanuit het 'zenuwcentrum' op de vereniging), meld je dan bij ons.

 

We hopen weer op een groot deelnemersveld, met zoveel mogelijk boten uit de loods op het mooie Almeerse roeiwater voor een spannende onderlinge strijd :)

Roeigroeten van de OCC,
Willem B., Henriëtte, Willem H.
(occ@rvpampus.nl)

 


ARCHIEF OCC

alle uitslagen van de OCC-edities vanaf 2007 (t/m juni 2013) in 1 handig overzicht
tip: gebruik de optie 'auto-filter' om je eigen resultaten bij elkaar te zien

Ogenblik a.u.b. ...