U bent hier: Home › Lid worden › Algemeen

Algemeen

Kennis maken met roeien en RV Pampus

Je bent van harte welkom op de Open Dag, welke normaal gesproken georganiseerd wordt op Tweede Paasdag, of tijdens de inloop die elke maand gehouden wordt op de eerste zondag van de maand van 12.00uur tot 13.00uur. Je hebt dan de gelegenheid om kennis te maken met de roeisport, de vereniging en je kunt meer informatie krijgen over de mogelijkheden die RV Pampus biedt aan jeugdroeiers, beginnende roeiers en ervaren roeiers.

RV Pampus biedt volop mogelijkheden voor zowel beginnende als meer ervaren roeiers om lid te worden en in te stromen op hun eigen niveau:

Jeugdroeien

Vanaf 10 jaar kun je lid worden bij onze roeivereniging. Voor jeugdleden is er op zaterdagochtend instructie. Vul het inschrijfformulier op de website in en je ontvangt een uitnodiging van de instructeurs. 
Regelmatig wordt er meegedaan aan wedstrijden bij verenigingen in de buurt en ook worden er leuke activiteiten georganiseerd voor en door de jeugdleden, zoals het Jeugdkamp, Halloweenfeest, Sinterklaas en een Paasontbijt.

De beginnende roeier

Beginnende roeiers bieden wij een Introductiecursus van 3 maanden. Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen van het roeien, waarbij in een ploeg gevaren wordt in bredere boten (‘c-materiaal’). Na deze cursus kun je beslissen of je lid wilt worden.

Na de introductiecursus worden er vervolgcursussen georganiseerd gericht op beginnende roeiers om de roeitechniek nog verder te verfijnen, zoals ploegroeien of roeien in de eenpersoons ‘C1’. Meer informatie over deze vervolgcursussen wordt tijdens de Introductiecursus gegeven.

Informatie introductiecursus
Wil je je aanmelden als proeflid, vul dan het online AANMELDFORMULIER in. De ledenadministratie en/of instructiecommissie neemt daarna contact met je op.

De roeier met ervaring

Heb je al eerder geroeid, bijv. tijdens je studententijd of bij een andere vereniging? Dan is het mogelijk om op je eigen niveau in te stromen.
Neem contact op met onze secretaris, hij kan je meer informatie geven over de mogelijkheden bij RV Pampus en je in contact brengen met de Seniorencommissaris of de Wedstrijdcommissaris om je te helpen bij het vinden van een (wedstrijd)ploeg: info@rvpampus.nl

Het Pampus bestuur beveelt aan dat roeiers zich medisch laten keuren wanneer zij de roeisport intensiever gaan beoefenen. Het niveau van de keuring hangt af van leeftijd en trainingsintensiteit. Informatie hierover vind je via onderstaande link:
Informatie medische keuring


Ogenblik a.u.b. ...