U bent hier: Home › Wedstrijdroeien

Wedstrijdroeien

Wedstrijdroeien bij Pampus

RV Pampus kent een groeiend aantal leden die aan wedstrijden deelnemen, op nationaal en internationaal niveau. Door het enthousiasme en de inzet van roeiers en coaches zijn al diverse successen geboekt, zijn Nederlandse records en wereldrecords verbroken, en hebben talenten van Pampus deelgenomen aan Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen.

De jongste roeiers maken kennis met wedstrijdroeien bij de verschillende jeugdwedstrijden van de verenigingen in de omgeving - onder meer in Hilversum, Weesp, Naarden, Amsterdam en ook bij Pampus zelf.

Junioren vanaf 15 jaar kunnen deelnemen aan de Onderlinge Club Competitie of trainen met de wedstrijdgroep voor nationale wedstrijden. (voor meer informatie over wedstrijdroeien voor Junioren klik >>hier<<)

De seniorengroep (19-26 jaar) bij Pampus is nog vrij klein en met de komst van hoger onderwijs in Almere hoopt de vereniging dat deze groep in de toekomst zal gaan groeien.

De veteranen, in de roeiwereld al met 27 jaar, zijn een sterk groeiende groep binnen Pampus. Zowel dames- als herenploegen nemen traditioneel deel aan nationale wedstrijden als de Head of the River Amstel, de Heineken Vierkamp en de Spaarne Lente Race.

Gezien deze ontwikkelingen wordt vanuit de vereniging hard gewerkt om het materiaal, de begeleiding en de opleiding met deze trend mee te laten groeien.


Kersten Scheller

- Wedstrijdcommissaris RV Pampus - 

Wedstrijdafdeling en commissie


Wedcom Kersten Scheller wedstrijdcommissaris
Wedstrijdjunioren Gerard Hissink Muller hoofdcoach
Ingrid Brons            coach
Kristiaan Petite coach
Senioren   ! vacant ! coach
Veteranen – dames scull Ruud Jackel
coach
– heren scull Arend van Oosten coach

 
– dames boord Elvira van Schaik teamcaptain
– heren boord Ton Frèrejean teamcaptain

Ogenblik a.u.b. ...