U bent hier: Home › Archief › Nieuwlandmarathon 2010

Nieuwlandmarathon 2010

NieuwLand Marathon

Nieuwland marathon op Flevonieuws [klik hier]

 

Op zaterdag 12 juni 2010 is de NieuwLand Marathon georganiseerd in samenwerking met RV Pontos en RV Amenophis. Er deden 16 boten met in totaal 85 roeiers mee.

De tocht voerde de deelnemers via 2 sluizen ver onder zeeniveau door de dynamische geschiedenis van Nederlands jongste provincie.

Het is een nationale tocht waarbij we roeiers uit het hele land mochten ontvangen; van Maastricht tot Groningen. De tocht werd ‘s ochtends bij onze vereniging gestart. Over de Hoge Vaart en Lage Vaart, waar we een sluis moesten passeren, kwamen we aan in Lelystad bij RV Pontos. Hier konden we genieten van een geheel verzorgde lunch. Na de lunch leidde de route ons door Natuurpark Lelystad en langs het Larserbos. Daarna verlieten we via een sluis de Larservaart om weer op de Hoge Vaart uit te komen. Rond de thee tijd arriveerde we bij de nieuwe locatie van RV Amenophis in Zeewolde. Na een korte pauze roeiden we terug naar Pampus waar we konden genieten van een wel verdiende borrel.

 

Flevoland heeft een afwisselend landschap met verscheidene bossen en wateren en is bij uitstek geschikt voor roeien en fietsen. De NieuwLand Marathon is 76 km lang en kan in estafettevorm geroeid worden. De gehele route is ook een prachtige fiets gelegenheid. Estafette ploegen kunnen dan ook van deze optie gebruik maken. Neem wel je eigen fiets mee!! 

route van Nieuwland Marathon

Bekijk het fotoalbum

Nieuwlandmarathon 2010

  • Nieuwsitem FlevoNieuws.
  • Artikel Almere Vandaag
  • Fotoalbum

  • Ogenblik a.u.b. ...